Ateliere de fierărie dacică la Costești.

Pe 2, 3 și 4 septembrie vă dăm întâlnire în Costești, în apropierea Centrului de Informare Turistică (la scenă) pentru a lua parte la primele trei ateliere de fierărie dacică.
Ele fac parte din proiectul „Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural european”.
Haideți așadar în aer liber să învățați de la doi fierari cu experiență, veniți de la Fierăria „Batem fierul la conac!” și instruiți la prestigioasa instituție Les Compagnons et du Tour De France. Atelierele de fierărie sunt gândite să fie atât pe placul adulților, cât și pe înțelegerea copiilor.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei din Orăștioara de Sus. Mulțumim pentru implicare! Colaboratorii noștri de această dată sunt prietenii de la Batem fierul la conac, powered by Asociația Maria.
Programul când vă așteptăm este după cum urmează:
Vineri, sâmbătă, duminică: 10:00 – 16:00 cu pauză între 14:00 – 14:30.
Participarea este gratuită și iar pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți un mesaj către pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/CapitalaDaciei/ cu datele participanților (nume complet, vârstă și număr de telefon) până pe 1 septembrie.
*
EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului – UMP
Institutul Național al Patrimoniului
Consiliul Judetean Hunedoara
Mihai Eminescu Trust
Møre og Romsdal fylkeskommune
**
🎯 𝕕𝕖𝕤𝕡𝕣𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕚𝕖𝕔𝕥
⚜️ Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.
⚜️ Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.
⚜️ Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 1.897.384,23 euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 848.865,92 euro.