Dragi cetăţeni,

            De la bun început am fost conştient că Administraţia Locală are obligaţia să propună comunităţii programe pentru reabilitarea zonei. În aceste condiţii, de când mi-aţi acordat încrederea dumneavoastră am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să modernizez aceasta comună şi să o aduc la nivelul demn de a fi parte integrantă a Uniunii Europene.

            În contextul unei analize ample s-a putut observa că factorul uman a fost elementul principal care a urmărit identificarea oportunităţilor şi tocmai de aceea vreau sa vă mulţumesc că m-aţi sprijinit şi m-aţi ajutat de fiecare dată.

Obiectivul major al administrației locale pentru perioada 2021-2027 și implicit al meu, ca ales al comunității, constă în găsirea de soluții la solicitările cetățenilor, prin implicarea directă și promtă în rezolvarea acestora, dar și continuarea dezvoltării edilitare.

Desigur, mai sunt multe de făcut. Comunele sunt pentru oameni, de toate felurile, cu diverse nevoi şi interese. A schimba un lucru în bine are mai multă valoare decât a încerca să explici de ce alte lucruri nu sunt așa cum ar trebui să fie. Datoria mea este ca tot ceea ce întreprindem să fie în beneficiul întregii comunităţi.

Îmi doresc şi mi-am propus să fac tot posibilul ca fiecare cetăţean să ajungă să traiască în condiţii decente, iar datoria mea este să sprijin toate proiectele ce au ca finalitate beneficiul cetățeanului.

Fiind un locuitor al comunei am realizat că trebuie să cunosc mai bine posibilităţile de dezvoltare economico-socială ale localităţii unde locuiesc şi unde îmi desfăşor activitatea profesională. De aceea, pe baza analizei condițiilor geografice, sociale, culturale actuale am elaborat o strategie de dezvoltare a comunei pe perioada 2021-2027.

În plus, faţă de cele arătate în cadrul lucrării, putem vorbi de necesitatea elaborării de noi proiecte prin accesarea de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Proiectele pe care le-am întreprins până acum şi cele viitoare sunt făcute pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor comunei ORĂȘTIOARA DE SUS. Aceasta strategie de dezvoltare locală vizează o perioada de 7 ani şi poate fi realizată prin voinţa dumneavoastră.

Vă reamintesc că scopul acestei strategii este de a demara şi finaliza proiectele prin care vom   reuşi să modernizăm comuna din care facem parte cu mândrie. Astfel, împreună ne vom bucura de o  infrastructură stradală dezvoltată, vom fi fericiţi să vedem cum copiii sau nepoţii noştri învaţă să lucreze   cu tehnologia modernă sau cum vom putea să folosim sistemul de canalizare şi epurare al apei potabile. Ca primar al comunei ORĂȘTIOARA DE SUS vă mulţumesc ca m-aţi sprijnit până acum şi am încredere totală că şi de acum înainte vom forma o adevarată echipă şi împreună ne vom bucura de finalizarea oricărui proiect evidenţiat în strategia de dezvoltare locală.

                       Adresez pe această cale mulţumiri tuturor celor care prin efortul lor au contribuit la elaborarea acestei strategii de dezvoltare locală, prin idei şi opinii care au dus la identificarea problemelor  și la stabilirea priorităților. Toți cei care s-au implicat activ în acest proces ne-au ajutat pe noi, administrația publică locală, să regândim prioritățile comunei, să ne înțelegem mai bine rolul și rostul în viața comunităţii noastre.                                                                         

 

                                         Inășescu Vasile Marian,

Primarul Comunei Orăștioara de Sus